Proteinrika snöbollar med smak av vanilj

Vi ÄLSKAR bollar i olika varianter och ser alltid till att ha några olika sorter i frysen! Här får ni receptet till en av boll-favoriterna ;) Ni kan öven se receptet på fitnessbutikens hemsida. 
 
 
 De här proteinrika vaniljbollarna smakar underbart av vanilj och kokos. Proteinbollarna innehåller få ingredienser och det är lätt som en plätt att slänga ihop en sats. Passar perfekt innan och efter träning då de är fulla med långsamma kolhydrater och protein och är fettsnåla. Bjud på de här proteinbollarna och eftermiddagsfikat är räddat ;) Servera dem kylskåpskalla eller lite tinade från frysen.

Ingredienser:
  • 2 dl (fiber)havregryn
  • 300 g kvarg
  • 1 skopa vaniljkasein - Klicka här!
  • Ca 6 msk vatten (känn av konsistensen)
  • Smaka av med mer sötning och smak såsom stevia och vaniljpulver eller vaniljsteviadroppar
  • Kokosflingor att rulla bollarna i
Gör så här:
  1. Rör ihop havregryn, kvarg och protein i en bunke och häll försiktigt i vattnet. Smaka av och tillsätt ev sötning.
  2. Låt smeten stå i kylen i minst 1 timma.
  3. Rulla ihop till bollar (ca 15-18 stycken) och rulla dem i kokosflakes.
  4. Kan förvaras några dagar i kylskåp eller förvara i frysen.
  5. Ät och njut av halvtinade vaniljbollar eller kylskåpskalla. Mums!! :)