Saftig äppelkaka

 

Ingredienser:

-          1 dl sesammjöl från Sukrin

-          1 dl mandelmjöl från Sukrin

-          2 msk kokosmjöl från Sukrin

-          1 dl pofiber

-          1 tsk bakpulver

-          ½ tsk bikarbonat

-          Kanel och kardemumma

-          1 skopa (25 g) vaniljvassle

-          15 steviadroppar i vaniljsmak från Nutri-Nick

-          En nypa vaniljpulver

-          2 msk Sukrin eller motsvarande annan sötning

-          2 ägg

-          1 dl naturell yoghurt

 

Gör så här:

-          Blanda alla torra ingredienser förutom vaniljpulver, kanel och kardemumma

-          Skala äpplet och riv det sedan grovt med ett rivjärn

-          Vispa de två äggen lätt med en handvisp

-          Blanda ner ägg, yoghurt, rivet äpple och steviadroppar med den torra blandningen

-          Blanda om till en jämn smet. Tillsätt eventuellt lite vatten om den är för torr (den ska vara saftig men ha en bra fast konsistens)

-           Tillsätt sedan en nypa vaniljpulver, samt kanel och kardemumma efter smak och tyckte. Tillsätt lite i taget, rör om och smaka av emellanåt. Ett tips är att ha i minst av vaniljpulvret, mellanmycket kardemumma och mest kanel.

-          Grädda i en bakplåtsklädd brödform i mitten av ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter (känn efter med en provsticka, den ska komma ut torr men brödet ska fortfarande vara saftigt)

-          Låt svalna i bakformen och njut sedan av den här otroligt goda kakan! Servera som den är eller gör egen vaniljkvarg att ha till genom att blanda kvarg, vaniljpulver och steviadroppar i vaniljsmak