Underbar chiabägare med olika lager

Använder ni chiafrön? Chiafrön är verkligen superfrön! De är supernyttiga med ett högt innehåll av omega-3, fibrer och protein. Att göra chiapudding är ett jätteenkelt och gott sätt att äta dessa nyttiga frön. Vi älskar att experimentera med dem och man kan göra så mycket olika! Allt från att tillsätta i gröten, göra chiasylt eller göra chiabägare av olika slag - bara fantasin kan sätta stopp! ;) Här nedan får ni ett recept på en supergod chiabägare med olika lager. Alla kombinationer passar perfekt och den är sååå god och len i smaken!
 
 
 
Ingredienser:

-          2-3 msk chiafrön

-          2 dl mandelmjölk (eller annan mjölk)

-          1 nypa vaniljpulver

-          5 steviadroppar i vaniljsmak

-          1 dl kvarg

-          1 tsk blåbärspulver

-          1 msk vaniljvassle

-          Bananslantar (ca en halv banan)

-          Valfri topping (ex frön, nötter, kokos, bär)

 

Gör så här:

-          Blanda mjölk, chiafrön, vaniljpulver och sötning. Smaka av och låt stå i en burk i kylen i minst 20 min (allra helst över natten).

-          När chiapuddingen har stått till sig tillräckligt är det dags att göra i ordning blåbärslagret. Blanda kvarg, vaniljvassle och blåbärspulver till en jämn smet och smaka av.

-          Skär bananen i skivor.

-          Varva chiapudding, blåbärskvarg och bananskivor i en glasburk, ett glas eller en skål. Toppa med topping efter smak.

-          Ät och njut!