Cheesecake mango och citron
Recept för en portionskaka, dubbla/trippla om du vill ha en större (Vi gjorde en stor sats till den på bilden). Den senaste tiden har vi snöat in oss på cheesecakes och testat massa olika varianter. Ni ska få se fler bilder och recept på våra experiment senare, de har alla blivit sååå goda :) Den här är syrlig och söt på samma gång och passar perfekt nu när det är sommar :)
Ingredienser till alla tre lager:
🔸1 questbar i smaken lemon cream pie
🔸100 g kvarg
🔸25 g philladelphia
🔸1 msk äggvita
🔸3 msk vaniljvassle
🔸1 krd xanthan gum eller geleringsmedel
🔸10 steviadroppar i vanilj eller citronsmak
🔸Finrivet skal av 1/4 citron
🔸1/2 dl mangopure
🔸2 tsk chiafrön
Gör såhär:
🔸Micra questbaren i ca 10 sekunder så att den mjuknar
🔸Forma till en rund bottnen i en rund portionsform (smörj med kokosolja innan!) som du kan ha i ugnen
🔸Lägg alla ingredienser till fyllningen i en bunke (allt förutom chiafrön och mangopure) och mixa till en jämn smet. Smaka av!
🔸Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 160 grader i ca 10-15 min (håll koll, den ska få konsistens och få lite färg
🔸Förbered översta lagret genom att blanda mangopure och chiafrön
🔸Ta ut cheesecaken när den är klar och låt svalna. Bre på mangolagret när det blivit lite tjockare
🔸Servera direkt eller låt den bli kallare i frysen innan du serverar. Mums!