Saftig äppelkaka
Ingredienser:
- 1 dl sesammjöl från Sukrin
- 1 dl mandelmjöl från Sukrin
- 2 msk kokosmjöl från Sukrin
- 1 dl pofiber
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk bikarbonat
- Kanel och kardemumma
- 1 skopa (25 g) vaniljvassle
- 15 steviadroppar i vaniljsmak från Nutri-Nick
- En nypa vaniljpulver
- 2 msk Sukrin eller motsvarande annan sötning
- 2 ägg
- 1 dl naturell yoghurt
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser förutom vaniljpulver, kanel och kardemumma
- Skala äpplet och riv det sedan grovt med ett rivjärn
- Vispa de två äggen lätt med en handvisp
- Blanda ner ägg, yoghurt, rivet äpple och steviadroppar med den torra blandningen
- Blanda om till en jämn smet. Tillsätt eventuellt lite vatten om den är för torr (den ska vara saftig men ha en bra fast konsistens)
- Tillsätt sedan en nypa vaniljpulver, samt kanel och kardemumma efter smak och tyckte. Tillsätt lite i taget, rör om och smaka av emellanåt. Ett tips är att ha i minst av vaniljpulvret, mellanmycket kardemumma och mest kanel.
- Grädda i en bakplåtsklädd brödform i mitten av ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter (känn efter med en provsticka, den ska komma ut torr men brödet ska fortfarande vara saftigt)
- Låt svalna i bakformen och njut sedan av den här otroligt goda kakan! Servera som den är eller gör egen vaniljkvarg att ha till genom att blanda kvarg, vaniljpulver och steviadroppar i vaniljsmak