Karamellcheesecake med nötcrunch

Hur ska jag börja? Den här cheesecaken alltså, wow! Så otroligt god! Smaken av salt karamell tillsammans med krispiga söta nötter är helt ljuvlig. Bottnen är saftig och smakrik samtidigt som fyllningen ovanpå har en underbar smak som möter bottnen helt perfekt. Ja, jag tror helt enkelt att ni måste göra den här underbaringen för att själva förstå vad jag pratar om. Nej förresten, inte tror - ni MÅSTE göra denna! MUMS! Vi har som vanligt använt många produkter från Nutri-Nick och Sukrin - blir alltid så himla bra!

Ingredienser:

 

Botten:

-          1 paket (230 g) avrunna och sköljda kokta kikärtor

-          Ca 1 dl poppade popcorn (valfritt, men det ger en väldgt god crunch i botten!)

-          2 msk eget jordnötsmör (blanda vatten och avfettat jordnötsmjöl från Sukrin)

-          1 msk vatten

-          1 msk vaniljkasein

-          1 msk Sukrin sötningsmedel

-          10 steviadroppar i vaniljsmak från NutriNick

Fyllning:

-          200 g cream cheese

-          200 g keso

-          100 g yoghurt

-          1 äggvita

-          1 stor skopa (30 g) vassle i karamellsmak

-          En nypa salt

-          1 msk Sukrin Gold

-          10 - 15 steviadroppar i karamellsmak från NutriNick

-          ½ tsk xanthan gum

Kolasås:

-          3 msk fibersirap gold från NutriNick

-          2 msk valfri mjölk (vi använde cashewmjölk)

-          Ca 10-15 steviadroppar i karamellsmak

Nötcrunch:

-          ½ dl naturella nötter (skulle rekommendera hasselnötter, mandlar, pekannötter eller jordnötter)

-          2 msk kokosflakes

-          1 msk Sukrin Gold

Gör så här:

 

Bottnen:

-          Mixa kikärtorna till en jämn smet med en stavmixer

-          Smula popcornen lite och tillsätt dem tillsammans med övriga ingredienser

-          Blanda med en sked och smaka av så att du är nöjd med smak och sötning

-          Bre ut botten i en rund bakform som är klädd med bakplåtspapper och även smörjd med kokosolja

-          Platta ut bottnen så att den även kommer upp runt kanterna, i alla fall minst 2 cm upp

-          Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter

-          Gör nu fyllningen medan bottnen gräddas

Fyllningen:

-          Med en stavmixer, mixa i en bunke ihop alla ingredienser till fyllningen förutom xanthan gum

-          Smaka av och tillsätt eventuellt mer smak (protein), salt och/eller sötning

-          Tillsätt nu xanthan gum och mixa tills fyllningen har fått en tjockare konsistens

-          Låt fyllningen stå till sig i kylen medan bottnen gräddas (om den inte är klar redan)

-          När bottnen är klar, häll då på fyllningen över och bre den jämn med hjälp av en slickepott

-          Grädda nu cheesekaken i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter (fyllningen ska ha blivit fastare och fått lite färg)

-          Låt nu cheesecaken svalna i formen

Kolasås:

-          Koka upp alla ingredienser till kolasåsen i en liten kastrull

-          Låt såsen sjuda på svag värme och rör hela tiden om, ca 2 minuter

-          Om såsen är för lös kan du tillsätta exempelvis pyttelite xanthan gum eller guar gum som direkt kommer göra att såsen tjocknar till

-          Glöm inte heller att smaka av!

-          Låt såsen svalna i kylen medan cheesecaken svalnar. Gör nötcrunchen under tiden!

-          När cheesecaken har svalnat, häll då på såsen och bre sedan försiktigt ut den över hela toppen med en smörkniv

Nötcrunch:

-          Hacka nötter och kokosflakes grovt

-          Torrosta i en stekpanna tills de blir gyllenbruna (rör hela tiden om!)

-          Tillsätt sukrin gold, rör om och låt nötterna rostas en liten stund till

-          Häll av nötcrunchen på en tallrik och låt svalna

-          När nötcrunchen har svalnat, strö då över den på cheesecaken

-          Nu är cheesecaken klar! Skär upp i önskad storlek och njut!

 

 

 

Lät ju himla gott :)

Svar: Vad kul att höra!! :D
tillsammansarvistarkare.blogg.se

NYTTIG OCKSÅ, kan det bli bättre???

Svar: Haha nej det kan det nästan inte bli ;) Sååå god!
tillsammansarvistarkare.blogg.se




Kom ihåg mig?