Ännu ett julrecept - mjuk pepparkaka

Nu när julen närmar sig med stormsteg passar det perfekt att baka den här mjuka pepparkakan som inte bara är fantastiskt god utan även proteinrik och sockerfri! Den går enkelt att slänga ihop och ska bara gräddas ett kort tag i ugnen.
 

Ingredienser:
  • 1/2 dl vaniljvassle
  • 1/2 dl vaniljkasein
  • 2 ägg
  • Ca 1,5 dl valfri vätska (vatten eller valfri mjölk, vegetabilisk eller animalisk)
  • 1 msk kokosolja
  • 1 dl kvarg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl 
  • 0,5 dl pofiber
  • 2 msk sojamjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1/2 dl Sukrin gold eller motsvarande annan sötning
  • 2 tsk bakpulver
  • 10 steviadroppar i vaniljsmak från Nutri-Nick
  • Pepparkakskryddor (antingen pepparkakskryddor färdig blandning efter smak, ca 1-2 tsk, emmer en blandning av kanel, kardemumma, malen nejlika och lite torkad ingefära) 
  • En nypa salt 
Gör så här:
  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke 
  2. Tillsätt kvarg, steviadroppar, kokosolja och vätska lite försiktigt tills allt är fuktigt och du kan blanda om till en jämn smet (den ska inte vara för lös utan mer åt det torrare hållet)
  3. Vispa äggen pösigt och blanda ner med resten av smeten
  4. Häll smeten en bakplåtsklädd brödform
  5. Grädda på 200 grader i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter beroende på ugn
Låt svalna i formen. Servera och njut!



Kom ihåg mig?