Den rosa drömmen - kaseinfluffet
Hej!
Vi ÄLSKAR fluff i alla dess former, allt från kaseinfluff till grynfluff till äggvitefluff och mycket mer. Det finns så många varianter av fluff och vi experimenterar fram nya var och varannan dag. Vi tänkte nu ge er vårt recept på kaseinfluff som vi oftast äter på kvällen som en del av vårt stora kvällsmål. Kaseinfluff mättar väldigt bra (både fluff i almännhet mättar bra och kasein i sig ger en lång mättnadskänsla) men vi ser såklart till att äta massa annat utöver för att inte äta oss mätta på bara själva fluffet.
När man kommit på hur man gör proteinfluff är det lätt att bli fast. Få ingredienser och man får en otroligt stor mängd ”rosa moln” – alltså själva proteinfluffet. Det är lättast att göra proteinfluff med kasein jämfört med vassle, men hur mycket vätska man behöver kan variera mycket mellan olika kaseinsorter. Kaseinfluff passar perfekt att äta innan man går och lägger sig då kaseinet tas upp långsamt av musklerna under natten.
Du behöver: (blir två stora skålar om man vispar länge)
1. Blanda kasein och vätska i en liten skål och frys in skålen/tallriken i ca 20-30 minuter.
2. Häll upp frysta jordgubbar och den frysta kaseinsmeten i en stor bunke och mixa tills det har blivit mjukt (som en sorbet i konsistensen).
3. Börja vispa smeten med elvisp. Här gäller det att ha tålamod – vispa på! Med tidens gång häller man i lite vätska i taget och fortsätter vispa. Fluffet stiger lättare och blir större när man tillsätter lite vätska, men det gäller samtidigt att vara försiktig då lite för mycket vätska kan förstöra konsistensen. Hur länge man ska vispa beror på hur man vill ha fluffet, men minst ett antal minuter.
4. När du fluffat till valfri konsistens – servera direkt och toppa med valfri topping (t.ex. olika puffar, granola, musli, bär, kanel, torkade bär/frukt, kakaonibs). Ät och njut! Obs - man blir som sagt väldigt mätt! ;)
Du behöver: (blir två stora skålar om man vispar länge)
- 1 dl Kaseinprotein av valfri smak. Klicka här!
- 1,5 dl kallt vatten eller vallfri mjölk + upp till 0,5 dl vätska vid vispning
- Drygt 3 dl frysta jordgubbar (ca 150-200g)
1. Blanda kasein och vätska i en liten skål och frys in skålen/tallriken i ca 20-30 minuter.
2. Häll upp frysta jordgubbar och den frysta kaseinsmeten i en stor bunke och mixa tills det har blivit mjukt (som en sorbet i konsistensen).
3. Börja vispa smeten med elvisp. Här gäller det att ha tålamod – vispa på! Med tidens gång häller man i lite vätska i taget och fortsätter vispa. Fluffet stiger lättare och blir större när man tillsätter lite vätska, men det gäller samtidigt att vara försiktig då lite för mycket vätska kan förstöra konsistensen. Hur länge man ska vispa beror på hur man vill ha fluffet, men minst ett antal minuter.
4. När du fluffat till valfri konsistens – servera direkt och toppa med valfri topping (t.ex. olika puffar, granola, musli, bär, kanel, torkade bär/frukt, kakaonibs). Ät och njut! Obs - man blir som sagt väldigt mätt! ;)


Testa och tagga oss gärna om du lägger upp en bild av resultatet på instagram :)
Kram!