Saftig chokladbrownie med nötter

Hej!

Redan torsdag igen och den efterlängtade helgen är snart här - så himla skönt! Förra helgen gjorde vi ännu en variant på brownie med bönor som bas och den blev sååå himla god! Här får ni receptet: 

 

Saftig chokladbrownie med nötter 

Brownie gjord på svarta bönor låter kanske inte som någon höjdare men när du väl har tagit första tuggan av den har godsaken lovar jag att du ändrar uppfattning. Konsistensen är sådär perfekt krämig och smaken är fyllig av choklad. Kakan är god att äta direkt med blir ännu bättre när den har fått stå till sig i kylen över natten eller dagen!

 

 

Ingredienser:

-          1 burk avrunna och sköljda svarta bönor (230 g)

-          2 ägg

-          15 chokladsteviadroppar från Nutri-Nick

-          100g kvarg

-           2msk kokosmjöl

-          2 msk mandelmjöl

-          2 msk osockrat äppelmos

-          2 msk Walden Farmschokladsås 

-          Ca 1 dl mandelmjölk (eller annan valfri mjölk)

-          1 skopa chokladkasein

-          2 tsk bakpulver

-          1 tsk psylliumfröskal(fiberhusk)

-          3-4 msk kakao

-          1 msk kokosolja

-          50 g mörk choklad

-          2 msk agave (eller honung)

-          Valnötter till topping och ½ dl till smeten

Gör så här:

1. Skölj de svarta bönorna och mixa dem till en jämn smet.

2. Smält chokladen och kokosoljan i ett vattenbad. Vispa äggen fluffigt och rör försiktigt ner chokladen och kokosoljan i äggblandningen.

3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål för sig.

4. Rör ner äppelmos, chokladsås, kvarg, steviadroppar och agave i de mixade svarta bönorna och rör om till en jämn smet. Häcka valnötterna medelgrovt och rör ner i smeten.

 5. Rör ner de torra ingredienserna i smeten med bönor.

6. Rör ner smeten i de vispade äggen.

7. Häll upp i en smord bakform som är stödd med kokosflingor eller en som är klädd med baklåtspapper.

8. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 25-35 minuter men håll utkik, olika ugnar har olika gräddningstider! Låt den svalna och toppa gärna med valnötter, kokosflakes och jordnötsmjöl. Mums!




Kom ihåg mig?