Fluffig havregrynskaka i underbara smaker

Ingredienser till en kaka:
· 1 dl (fiber)havregryn
· 1 dl pofiber
· 1 msk kokosmjöl
· 1 tsk bakpulver
· En nypa psylliumfröskal/fiberhusk
· 2 msk vanilj eller chokladvassle (vi använder härifrån)
· Ca 1,5 dl vätska
· 0,5 dl flytande äggvita (motsvarar ca två äggvitor)
· 1 krm xanthan gum
· 1 msk sukrilett
· 10 steviadroppar i smakerna choklad, vanilj eller caramel (beroende på vilken smak du gör)
Gör så här:
· Blanda alla torra ingredienser i en skål
· Tillsätt vatten och rör om till en jämn smet
· Vispa äggvitan till en jämn smet. Tillsätt xanthan gum på slutet och vispa lite till tills konsistensen blivit ännu mer fast.
· Tillsätt smeten och vispa kort några sekunder tills det har blandats.
· Häll upp i en form med bakplåtspapper.
· Häll på lite sweet freedom/agave sirup och toppa med jordnötssmjöl eller kakao (beroende på smak)
· Grädda i miten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.