Fluffig havregrynskaka i underbara smaker

Hej!
 
Vardagen rullar på i rasande fart och våra vardagar går runt runt och innehåller sömn, mat, träning, skola, instagram och plugg. Vi trivs i vardagen och det gör oss så himla pepp och glada! 
 
Något vi i princip alltid gör när vi kommer hem från skolan är vårt nya beroende - en stor och fluffig havregrynkaka i smak av vanilj/pb eller choklad. Det bästa av allt är att vi får en HEL var ;) Såklart vill vi gärna dela med oss av receptet: 
 

Ingredienser till en kaka:

·         1 dl (fiber)havregryn

·         1 dl pofiber

·         1 msk kokosmjöl

·         1 tsk bakpulver

·         En nypa psylliumfröskal/fiberhusk

·         2 msk vanilj eller chokladvassle (vi använder härifrån)

·         Ca 1,5 dl vätska

·         0,5 dl flytande äggvita (motsvarar ca två äggvitor)

·         1 krm xanthan gum

·         1 msk sukrilett

·         10 steviadroppar i smakerna choklad, vanilj eller caramel (beroende på vilken smak du gör)

Gör så här:

·         Blanda alla torra ingredienser i en skål

·         Tillsätt vatten och rör om till en jämn smet

·         Vispa äggvitan till en jämn smet. Tillsätt xanthan gum på slutet och vispa lite till tills konsistensen blivit ännu mer fast.

·         Tillsätt smeten och vispa kort  några sekunder tills det har blandats.

·         Häll upp i en form med bakplåtspapper.

·         Häll på lite sweet freedom/agave sirup och toppa med jordnötssmjöl eller kakao (beroende på smak)

·         Grädda i miten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. 

 
 
 



Kom ihåg mig?